Följ Sofiero slott och slottsträdgård

Boka in vårens pressvisningar på Sofiero

Pressmeddelande   •   Apr 27, 2017 08:39 CEST

Magisk sagovandring, Kungens nya rhododendronkollektion och utställningen Nytt svensk hantverk. Det är några av nyheterna på Sofiero slott och slottsträdgård i år. Boka in vårens pressträffar redan nu.

Magisk sagovandring invigs under Barnkalaset på Sofiero
Den 7 maj öppnar Barnens Sofiero traditionsenligt med ett festligt Barnkalas. Nytt för i år är invigningen av Prins Oscars Sagoskog där du kan följa med på en vandring bland talande träd och bekanta dig med skogens magiska invånare. Prins Oscars Sagoskog är Helsingborgs stads dopgåva till prins Oscar.

  • Pressvisning 4 maj klockan 11.00. På plats träffar du Susanne Green, besöksmålsutvecklare Sofiero, Annika Malmgren, verksamhetschef Sofiero och Martin Hallberg, creative director på Radja Sound Design Agency.

Sommarens utställningar i slottet och Orangeriet
I Nytt svenskt hantverk möts traditionellt hantverk och modern design på ett lekfullt och överraskande sätt. Genom sju konstnärer presenteras ett unikt, samtida uttryck som knyter an till Sofieros tradition av Arts & Crafts.

I Rhododendron – 110 år sagolandskap förvandlas Orangeriet till ett exotiskt sagolandskap, inspirerat av rhododendron. Utställningarna är skapade av Aia Jüdes och Sanna Haverinen och visas 20 maj-17 september.

  • Pressvisning 18 maj klockan 11.00 i Orangeriet. På plats finns Aia Jüdes, konstnär, Sanna Haverinen, illustratör, Susanne Green, besöksmålsutvecklare Sofiero och Annika Malmgren, verksamhetschef Sofiero.

Bettina Bernadotte inviger Kungens nya rhododendronkollektion
Den 2 juni invigs Kung Carl XVI Gustafs nya rhododendronkollektion på Sofiero. Rhododendronkollektionen var en gåva till kungen i samband med hans 70-årsdag 2016. Kollektionen är inspirerad av Gustav VI Adolfs experimentlusta och innehåller arter och sorter som inte förekommer i samlingen idag. Inviger gör grevinnan Bettina Bernadotte, VD för blomsterön Mainau.

  • Invigning 2 juni klockan 14.00 med Bettina Bernadotte.

Anmäl dig till pressvisningarna genom att maila till sandra.karlsson3@helsingborg.se

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se