Följ Sofiero slott och slottsträdgård

Brittisk tv-stjärna gästar Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero

Pressmeddelande   •   Jun 29, 2017 12:30 CEST

Pressbild på Monty Don och hunden Nigel.

För trädgårdsälskare världen över är brittiska tv-profilen Monty Don välkänd. Nu är det klart att han gästar Sofiero i Helsingborg under Den stora Trädgårdsfesten den 25–27 augusti.

Sista helgen i augusti är det dags för Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg. I år gästas evenemanget av den välkända trädgårdsprofilen Monty Don som bland annat är programledare för BBC:s trädgårdsprogram.

- Vi är otroligt glada över att Monty Don kommer till Sofiero. Det är dessutom allra första gången han deltar i ett trädgårdsevenemang i Sverige. Förutom att han bidrar med sin expertis är det roligt att vi får visa upp Sofiero som den unika plats det är samt det stora trädgårdsintresse som finns i Sverige, säger Susanne Green, projektledare för Den stora Trädgårdsfesten.

Flera av Monty Dons program för BBC har även sänts på SVT, som Gardener’s world och Around the World in 80 gardens. Monty Don är även författare till flera trädgårdsböcker och en flitigt anlitad talare. Han har också i många varit programledare för BBC:s direktsändningar från världens kanske mest ansedda och anrika trädgårdsevenemang, Chelsea Flower show i London.

Monty Don är på plats på Den stora Trädgårdsfesten under lördagen den 26 augusti.

Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero slott och slottsträdgård är ett av södra Sveriges populäraste trädgårdsevenemang och äger rum 25–27 augusti klockan 10–18. Här möter trädgårdsälskare, balkongfantaster och nyblivna hemmaodlare de främsta trädgårdsexperterna och inspiratörerna.

Läs mer om Den stora Trädgårdsfesten

Mer information
Susanne Green, projektledare och besöksmålsutvecklare, 0733-15 43 80
Annika Malmgren, verksamhetschef, 0706-29 17 54

Pressackreditering
Mira Jalamo, kommunikatör, mira.jalamo@helsingborg.se

Tid för pressträff och utförligt program meddelas senare.

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se