Följ Sofiero slott och slottsträdgård

Dags för Målarvecka på Sofiero

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2016 09:00 CEST

Den 4 juli är det dags att sätta på sig baskern och ta med sig staffliet till parken – då drar nämligen Sofieros målarvecka igång.

Under målarveckan på Sofiero möts både konstnärer och hobbykonstnärer för att föreviga sina favoritplatser bland Sofieros grönskande trädgårdar och parker.

Under andra veckan i september gör vi sedan en utställning med de som vill vara med och låter publiken rösta fram sin favorit. Vinnaren koras under Dahliadagen den 18 september.

Ta med dig duk och målarmaterial – vi bjuder på entrén för alla som kommer med staffli under armen. Öppet alla dagar mellan klockan 10-18. I Sofieros entré får du information om hur du går tillväga när du ska lämna in ditt alster till utställningen.

För mer information:
Mattias Bong, projektledare, 070-2505855

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se