Gå direkt till innehåll
Sofias bro - förslag av DISSING+WEITLING arkitektfirma
Sofias bro - förslag av DISSING+WEITLING arkitektfirma

Pressmeddelande -

Dansk bro på Sofiero

Drottning Sofias dröm om en gångbro över den norra ravinen på Sofiero ska bli verklighet. Under Sofieros jubileumsinvigning den 6 juni tog kung Carl XVI Gustaf det första spadtaget. Det danska arkitektkontoret DISSING+WEITLING har formgett det vinnande förslaget till Sofias bro som ska stå klar 2017.

Under våren har tre välrenommerade arkitektkontor presenterat förslag på hur den kommande gångbron skulle kunna se ut. Nu står det klart att det blir den danska arkitektfirman DISSING+WEITLINGS vackert S-formade broförslag som blir verklighet under sommaren 2017.

- Den S-formade bron över ravinen har inspirerats av Sofieros backar och raviner. Bron ska vara en attraktion i sig själv, men utan att ta fokus från omgivningarna. För att bevara ravinernas skönhet kommer brons struktur att vara så lätt och transparant som möjligt, säger Steen Savery Trojaborg, VD på DISSING+WEITLING. 

Redan på 1800-talet drömde drottning Sofia om en gångbro över den norra ravinen på Sofiero. 150 år senare blir hennes dröm verklighet. Under Jubileumsinvigningen den 6 juni tog kung Carl XVI Gustaf det första symboliska spadtaget till det som kommer att bli Sofias bro.

Bortsett från den historiska förankringen är brons syfte att öka tillgängligheten i parken

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Relaterat innehåll