Gå direkt till innehåll
​En trädgårdsfest med nya upptäckter

Pressmeddelande -

​En trädgårdsfest med nya upptäckter

Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero slott och slottsträdgård är en av de mest populära trädgårdshändelserna i södra Sverige där trädgårdsälskare möter trädgårdsexperter och inspiratörer. Festligheterna är återkommande men bjuder på nyskapande och experimentlusta varje år.

Den 24-26 augusti bjuder Sofiero slott och slottsträdgård på fest i dagarna tre när Den stora Trädgårdsfesten går av stapeln. 2018 blir ett år med minst lika mycket inspiration, kunskap, shopping och flärd som tidigare år. Evenemanget har besökare från hela Sverige och Danmark och bjuder på en upplevelse där det spektakulära blandas med det jordnära och nya upptäckter hägrar runt varje hörn.

– Trädgård är inte bara välklippta gräsmattor, vackra rosor och perfekta rabatter – det är något mycket mer. Ambitionen med trädgårdsfesten är att läsa av vad som är i ropet just nu och låta detta avspegla sig det fullspäckade programmet, säger Anna Schibli, projektledare på Sofiero.

Spektakulära idéträdgårdar och världsberömd blomsterdesign
Inspirerande idéträdgårdar av olika kreatörer är en av höjdpunkterna under Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. Här skapar olika kreatörer trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna inspiration och idéer till den egna trädgården eller balkongen. Bland årets idéträdgårdar finner du bland annat välkända namn såsom Norrviken Båstad, Peter Englander, Tony Johansson och Hannu Sarenström. På plats finns också den världsberömda blomsterdesignern Annette von Einem, som smyckar slottstrappan och bjuder på både show och workshop. I årets kreatörtävling bjuds det på alster på temat miniatyrträdgård, och i bukettävlingen för florister skapas vackra blomsterfång på ett tema som avslöjas under tävlingsdagen.

Fullmatade scenprogram
Årets trädgårdsfest bjuder på fullspäckade program både på den stora trädgårdsscenen och den för året nya odlingsscenen. Spännande föredrag varvas med intervjuer med välkända trädgårdsprofiler och andra medverkanden. På odlingsscenen tar Jessica Lyon oss igenom ett program med tomater, läkeväxter, fermentering och mycket mera.

Kunskap, trädgårdstips och expertrådgivning
Under hela trädgårdsfesten finna alla möjligheter att få svar på sina frågor om trädgård och det som hör trädgård till. Det finns en mängd experter inom olika områden på plats och erbjuder gratis rådgivning. En nyhet i programmet är möjligheten att träffa Sofieros egen trädgårdspersonal som är experter på just det som händer i park och trädgård.

Stor trädgårdsmarknad och frestande matupplevelser
Den stora Trädgårdsfesten kan besökaren hitta det mesta att köpa med hem till sin trädgård, sitt hem eller skafferi. På den kungliga fotbollsplanen byggs Trädgårdsmässan upp, med ett hundratal försäljare av allt som hör trädgården till - och mycket mer. På matgatan hittar besökaren en rad närproducerade delikatesser som får smaklökarna att vattnas.

ÅRETS HÖJDPUNKTER:

  • Upplev årets inspirerande idéträdgårdar med kända namn såsom Hannu Sarenström, Tony Johansson och Peter Englander.
  • Möt de främsta experterna och få kostnadsfri trädgårdsrådgivning.
  • Fullspäckat program på Trädgårdsscenen med välkända trädgårdsprofiler – leds av Gunnel Carlson.
  • NYHET! Odlingsscen där Jessica Lyon tar oss igenom ett program med tomater, läkeväxter, fermentering, m.m.
  • Matscen med program från välrenommerade Sofiero Slottsrestaurang som drivs av stjärnkocken Marcus Nemrin.
  • Världskända floristen Annette von Einem dekorerar slottstrappan och bjuder på show och workshops.
  • Tävlingar, mat och musik i hela parken.
  • Trädgårdsmässa på Kungliga fotbollsplanen där du kan handla allt till din trädgård, täppa eller balkong. Här hittar du också Sofieros bidrag till Sveriges parkers bi-upprop: Surrande parker och trädgårdar.
  • Unik utställning i Orangeriet – Street Art Garden – en fusion av Street Art och trädgårdsdesign.
  • Utställning på slottet – Drawing Nature – där naturen står i centrum.
  • Sofiero slottsträdgård i sitt vackraste sensommarflor.
  • Barnaktiviteter med bl.a. Lilla Vilda Teatern.

Entré: 140 kr för vuxen, gratis upp till 18 år.
Parkeringsavgift 40 kr.

All information hittar du på sofiero.se/event/den-stora-tradgardsfesten

Följ oss också på facebook.com/sofieroslottstradgard och på Instagram @sofieroslott. #tradgardsfestensofiero

Vad: Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero
Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg
När: 24-26 augusti kl. 10-18

För mer information:
Anna Schibli, programchef Sofiero, 0733-15 43 80, anna.schibli@helsingborg.se
Annika Malmgren, verksamhetschef, 0706-29 17 54

Pressackreditering
Mira Jalamo, kommunikatör, mira.jalamo@helsingborg.se

Pressvisning: torsdag 23 augusti klockan 14.00. Anmälan till Mira Jalamo, kommunikatör, mira.jalamo@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Kontakter

Anna Schibli

Anna Schibli

Program- och utvecklingschef +46 768 55 97 74

Relaterat innehåll