Följ Sofiero slott och slottsträdgård

Ett annorlunda Sofiero

Pressmeddelande   •   Okt 19, 2015 08:45 CEST

Sofiero slott och slottsträdgård förknippas vanligtvis med sommar, sol och prunkande rabatter. Nu har höstmörkret sänkt sig och slottsparken visar upp en ny och stämningsfull sida. Tusentals ljus sprider ett magiskt sken över träd och växter - det är dags för Ljusstämning på Sofiero!

Ljusstämning återinfördes på Sofiero förra året och blev en stor succé. Under de fyra kvällarna evenemanget varade passerade nästan 9500 besökare genom den ljussatta parken. I år arrangeras Ljusstämning igen. Denna gång med delvis nytt innehåll och ett lite större spridningsområde för att trängsel inte ska förta upplevelsen. Mellan kl 17-21 den 29 okt – 1 nov kan man njuta av den nästan magiska slottsparken.
– Ljusstämning handlar om att se Sofiero i en helt ny skepnad och framför allt om att få en varm och stämningsfull upplevelse, säger projektledare Matthias Bong.

Fantasifull ljuskonst
Vare sig man väljer att få en fin stund för sig själv eller tillsammans med någon, så kommer det att finnas mycket vackert att vila ögonen på.
- De ljussatta skulpturerna, träden och rabatterna ger parken en helt ny dimension och man ser och upptäcker former och strukturer som man inte ser under den högsommargröna tiden på året, säger Matthias Bong.

Ett nytt inslag i årets Ljusstämning är ljuskonstnären Carin Pleininger som skapar en fantasifull ljus- och ljudkonstinstallation för besökaren att njuta av. Det kommer även att finnas en del roliga ljusaktiviteter för barnen kring lekstugorna vid Barnens Sofiero och en spännande upptäcktsfärd i den mörka idegranslabyrinten.

Värme i höstkylan
Efter en promenad i höstkylan kan man värma sig med en skål rykande het soppa i det höstpyntade Orangeriet. I parken finns det också möjlighet att njuta av en kopp varm choklad och äpple grillat över en sprakande eld. Om man vill avsluta ljusupplevelsen med en måltid så kan man boka bord på Sofiero Slottsrestaurang, som har öppet torsdag-lördag, och prova på den specialkomponerade Ljusstämningsmenyn.

All information om evenemanget finns på www.sofiero.se/ljusstamning.
Följ oss också på www.facebook.com/sofieroslottstradgard och på Instagram @sofieroslott

Vad: Ljusstämning på Sofiero, en magisk och rofylld ljusupplevelse i den mörka slottsträdgården.
Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg.
När: 29 oktober – 1 november kl 17-21
Entré: Vuxen 60:-. Barn t o m 18 år gratis. Fri entré med Sofiero årskort och Kulturkortet.
Dessutom: Slottsbutiken och Sofiero Blomster & Trädgårdshandel har öppet.

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har bl.a. Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer. Sofiero slott och slottsträdgård har ett "Certificate of Excellence" från TripAdvisor. Priset delas bland annat ut till turistmål och restauranger som ständigt får toppbetyg av sina besökare. År 2010 blev Sofiero slott och slottsträdgård utsedd till Europas vackraste park.

Bifogade filer

PDF-dokument