Följ Sofiero slott och slottsträdgård

Inbjudan till pressträff med Monty Don under Den stora Trädgårdsfesten i Helsingborg

Pressmeddelande   •   Aug 21, 2017 15:12 CEST

Monty Don och hunden Nigel. Pressbild.

Den brittiska trädgårdsprofilen Monty Don gästar Den stora Trädgårdsfesten i Helsingborg. Med anledning av hans besök bjuder Sofiero in till pressträff 26 augusti.

– Vi är otroligt glada över att Monty Don kommer till Sofiero. Det är första gången han deltar i ett trädgårdsevenemang i Sverige, säger Susanne Green, projektledare för Den stora Trädgårdsfesten.

Tid: lördag 26 augusti klockan 11.00 -11.45
Plats: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg. Samling inne i parken vid entrén till Sofiero slott.

Vid pressvisningen ges möjligheten att ställa frågor till Monty Don under en öppen frågestund. På plats finns även Susanne Green, projektledare för Den stora Trädgårdsfesten och Annika Malmgren, verksamhetschef för Sofiero.

Anmäl dig till pressträffen med Monty Don 26/8 här

Om Monty Don
Flera av Monty Dons program för BBC har även sänts på SVT, som Gardener’s world och Around the World in 80 gardens. Monty Don är även författare till flera trädgårdsböcker och en flitigt anlitad talare. Han har också i många varit programledare för BBC:s direktsändningar från världens kanske mest ansedda och anrika trädgårdsevenemang, Chelsea Flower show i London.

Om Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero
Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero slott och slottsträdgård är ett av södra Sveriges populäraste trädgårdsevenemang och äger rum 25–27 augusti klockan 10–18. Här möter trädgårdsälskare, balkongfantaster och nyblivna hemmaodlare de främsta trädgårdsexperterna och inspiratörerna. Hela programmet finns på tradgardsfesten.se.Torsdag 24 augusti är det pressvisning av Den stora Trädgårdsfesten. Läs mer om den här Tagga gärna inlägg i sociala medier med #tradgardsfestensofiero.

För mer information:
Mira Jalamo, kommunikatör, 0721-88 54 99, mira.jalamo@helsingborg.se
Annika Malmgren, verksamhetschef, 0706 –29 17 54

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se