Följ Sofiero slott och slottsträdgård

Midsommarfirande på Sofiero

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2016 09:35 CEST

Fredagen den 24 juni är det återigen dags för Sofieros årliga midsommarfest. Ett traditionellt midsommarfirande med picknick i det gröna och mängder av dans och lek. Med fri entré hela dagen välkomnar vi stora som små till denna sommarfest!

Midsommar på Sofiero är en tradition som går tillbaka till tidigt 1900-tal då den kungliga familjen bjöd in grannar och närboende för att delta i firandet. Firandet är fortfarande populärt och lockar flera tusen besökare varje år. Ta med picknickkorgen och slå er ner i gräset på den kungliga fotbollsplanen och njut av mängder av dans och lek kring Sofieros midsommarstång. Det blir också traditionell folkdansuppvisning med Luggudegillet. För barnen kommer dagen bjuda på flera aktiviteter, som sång med Pippi Långstrump och lekar för de mindre barnen.

I år, liksom tidigare, arrangeras Midsommar på Sofiero i samarbete med Laröds byalag.

Dagens program inleds klockan 12.15 med klädsel av midsommarstången. Det kommer att finnas försäljning av varm korv, glass och godis. Tänk på att det är begränsad möjlighet att betala med kort. 

Midsommarprogram fredag den 24 juni

När: Fredagen den 24 juni klockan 12-16
Var: Kungliga fotbollsplanen, Sofiero slott, Helsingborg
Fri entré

12.15 Midsommarstången kläs
12.45 Folkdans och musik med Luggudegillet
13.30 Sångstund med musik från Pippi Långstrump
14.00 Dans kring midsommarstången
14.30 Lekar för de mindre barnen
15.00 Dans kring midsommarstången
16.00 Sofiero stänger

För mer information:
Matthias Bång, projektledare, 070-2505855

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se