Gå direkt till innehåll
Nu blommar Sofiero - igen!

Pressmeddelande -

Nu blommar Sofiero - igen!

Den som missade årets rhododendronblomning på Sofiero behöver inte misströsta. Nu är det högsäsong för 40.000 sommarblommor och rosor, perenner och blommande träd. Kom och inspireras av årets alla nya blomsterkompositioner och få idéer till din egen trädgård.

Årets sommarflor
Att promenera runt bland 40 000 sommarblommor är en mäktig upplevelse. Njut på plats och plocka med dig idéer hem. Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt står för design och blomsterkompositioner. Här kan du hitta namnen på de blommor som finns i rabatterna.

  • Missa inte Sommarflorsvandring torsdag 9 augusti kl. 17.00. Ingår i entrépriset. Läs mer

Trädgårdens alla rum
Sofiero är en unik plats med sitt charmiga slott och sina omgivningar där park och trädgård möter orörd natur och ett glittrande Öresund. Trädgården bjuder på en mängd olika rum att upptäcka som till exempel Kronprinsessan Margaretas blomstergata, Jubileumsträdgården, Murrabatten, Primulasänkan och mycket mer. Se bilder på allt vad trädgården har att erbjuda i sommar.

Exklusiv eftermiddag på Sofiero
Skapa ett eget blomsterarrangemang tillsammans med bloggaren, stylisten och blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt. En exklusiv eftermiddag på Sofiero med guidad tur, förfriskningar och workshop 4 augusti.  Läs mer 


UTSTÄLLNINGAR:

Drawing Nature
Natur, blommor och växter har alltid fascinerat. Det ser man inte minst i utställningen Drawing Nature i slottet. Här visas både dåtida och samtida illustrationer och teckningar med olika perspektiv på naturen. Visas fram till 16 september. Läs mer 

Street Art Garden
Utställningen i Orangeriet är sannerligen unik och förändras varje vecka i och med kombinationen av street art och trädgårdsdesign. Visas fram till 16 september. Läs mer

Varmt välkommen till Sofiero. Här finns saker att upptäcka – varje gång! 

SE FILM FRÅN ÅRETS SOMMARFLOR

För mer information:
Annika Malmgren, verksamhetschef Sofiero, 0706-29 17 54
Mira Jalamo, kommunikatör, 0721-88 54 99.

Relaterade länkar

Ämnen


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Kontakter

Anna Schibli

Anna Schibli

Program- och utvecklingschef +46 768 55 97 74