Följ Sofiero slott och slottsträdgård

Pressvisning av "Kvistar och knoppar" samt presentation av jubileumsåret på Sofiero

Pressmeddelande   •   Apr 07, 2016 10:15 CEST

Torsdagen den 14 april är det pressvisning av "Kvistar och knoppar", en utställning skapad av trädgårdsfotografen Annika Christensen. Det blir även visning av det rekordstora vårfloret samt presentation av programmet för Sofieros 150-års jubileum.

I vår förvandlas Orangeriet till en blomstrande oas när utställningen ”Kvistar och Knoppar” öppnar jubileumssäsongen på Sofiero. Genom nytänkande arrangemang får besökaren tips och idéer kring kvistar och vårens blommor och hur de kan förgylla både trädgård, natur och hem. Utställningen är skapad av trädgårdsfotografen och kreatören Annika Christensen i samarbete med trädgårdsdesignern Viktoria Johansson och floristen Marie Emilsson.

Under hela 2016 genomsyras slottet och slottsparken av Sofieros 150-årsjubileum. På nationaldagen den 6 juni invigs bland annat jubileumsutställningen "Kungligt konstnärskap" och en jubileumsträdgård av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Vid pressvisningen får du veta mer om allt som händer under året. På plats finns Annika Malmgren, verksamhetschef för Sofiero, Eva Hansson, projektledare, samt Annika Christensen, Viktoria Johansson och Marie Emilsson som står bakom utställningen ”Kvistar och knoppar”.

Tid: torsdag 14 april klockan 11.00
Plats: Orangeriet, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg

Meddela gärna att du kommer till: mira.jalamo@helsingborg.se

Dagen efter, den 15 april, öppnar Sofiero slott och slottsträdgård för säsongen.
Se hela årets program på Sofieros webbplats.

För mer information:
Annika Malmgren, verksamhetschef Sofiero, 042-10 45 46 eller 0706-29 17 54
Annika Christensen, utställningen "Kvistar och knoppar", 0705-12 81 60

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se