Följ Sofiero slott och slottsträdgård

Pressvisning av Land Art, ”Kokedamas – Svävande vår” samt presentation av säsongen på Sofiero

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2017 07:30 CEST

Onsdagen den 12 april är det pressvisning av den Land Art-installation som byggs av de internationellt kända konstnärerna Gabriele Meneguzzi och Vincenzo Sponga på Sofiero. Det blir även visning av utställningen ”Kokedamas – Svävande vår”, skapad av konstnären Aia Jüdes och illustratören Sanna Haverinen. Dessutom presenteras vårfloret och årets program, där konst och design står i fokus.

I årets program på Sofiero är fokuset på nytänkande, konst och design tydligt. Säsongen inleds med invigningen av en stor Land Art-installation på Kungliga fotbollsplanen, där de italienska konstnärerna Gabriele Meneguzzi och Vincenzo Sponga använt sig av den omgivande naturen för att forma sitt verk. Ett stenkast från installationen förvandlas Orangeriet till en drömsk, svävande lustträdgård i utställningen ”Kokedamas – Svävande vår” där japansk trädgårdsdesign möter svensk natur. Utställningen är skapad av konstnären Aia Jüdes och illustratören Sanna Haverinen.

Vid pressvisningen får du veta mer om allt som händer under året. På plats finns Annika Malmgren, verksamhetschef för Sofiero, Susanne Green, besöksmålsutvecklare, samt Gabriele Meneguzzi, Vincenzo Sponga, Aia Jüdes och Sanna Haverinen som står bakom vårens nyheter i parken.

Tid: onsdag 12 april klockan 11.00
Plats: Orangeriet, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg

Meddela gärna att du kommer till: sandra.karlsson3@helsingborg.se

Dagen efter, den 13 april, öppnar Sofiero slott och slottsträdgård för säsongen.
Se hela årets program på Sofieros webbplats.

För mer information:
Annika Malmgren, verksamhetschef Sofiero, 042-10 45 46 eller 0706-29 17 54
Susanne Green, besöksmålsutvecklare, 0733- 15 43 80
Aia Jüdes, curator ”Kokedamas – Svävande vår”, 0737-88 02 16

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se