Gå direkt till innehåll
Pressvisning och presentation av säsongen på Sofiero

Pressmeddelande -

Pressvisning och presentation av säsongen på Sofiero

Fredag 12 april är det pressvisning av vårens utställningar Tankar på penséer i Orangeriet och Konst på Kryss i Slottet. Säsongens program presenteras även i sin helhet.

Sofiero slott och slottsträdgård öppnar upp för en händelserik säsong med flera nyheter såväl som välbekanta inslag. Fredag 12 april klockan 10.00 är det pressvisning av vårens utställningar i Orangeriet och Slottet samt en presentation av årets program.

  • I Orangeriet öppnar utställningen Tankar på penséer av Gunnar Kaj - blomsterkonstnär som gjort många uppmärksammade utställningar och som under flera år utformat blomsterarrangemangen för Nobelbanketten i Stockholms stadshus.
  • I slottet öppnar Konst på Kryss. Upplev konstnärliga uttryck från båda sidor av Öresund när konstnärer från vardera land ställer ut sina verk. Ett samarbete mellan Helsingborgs konstförening och Konstföreningen i Helsingör. 

TID: fredag 12 april klockan 10.00.
PLATS: Orangeriet, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg.

På plats finns Annika Malmgren, verksamhetschef för Sofiero, Anna Schibli, programchef på Sofiero och Gunnar Kaj, blomsterkonstnär.

Meddela om du kommer senast 10 april till mira.jalamo@helsingborg.se

Dagen efter, lördag 13 april, öppnar Sofiero slott och slottsträdgård för säsongen. Se hela årets program på Sofieros webbplats.

För mer information:
Annika Malmgren, verksamhetschef Sofiero, 042-10 45 46 eller 0706-29 17 54
Mira Jalamo, presskontakt Helsingborg Arena & Scen, 0721-88 54 99

Relaterade länkar

Ämnen


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Relaterat innehåll