Gå direkt till innehåll
Sofiero bygger kunglig idéträdgård på Solliden

Pressmeddelande -

Sofiero bygger kunglig idéträdgård på Solliden

Sofiero slott och slottsträdgård har fått äran att i sommar bygga en idéträdgård på kungliga Solliden på Öland. Det blir en trädgård inspirerad av samma nyfikenhet och kungliga arv som präglar Sofiero.

I sommar kommer även Sollidens besökare att få uppleva en liten bit av Sofiero slott och slottsträdgård. Det tidigare kungliga sommarslottet har blivit inbjudet att anlägga en idéträdgård på temat ”kunglig trädgård” på Solliden. Idéträdgården kommer att finnas till beskådan på Gustav V gamla krocketplan mellan 3 juli-2 augusti.

Exakt hur trädgården på Solliden kommer att se ut är ännu ej klart. Men ett är säkert, den starka kungliga kopplingen mellan Sofiero och Solliden kommer att lyftas i trädgården.
– Gustav V tillbringade ju sin barndoms somrar på det då alldeles nyanlagda Sofiero och lät så småningom tillsammans med sin gemål drottning Victoria, uppföra Solliden som sitt eget sommarslott. Vårt bidrag till Solliden kommer att återspegla Sofieros kungliga arv och besökarna får en försmak av vårt 150-årsjubileum som går av stapeln 2016. Det blir en idéträdgård präglad av samma nyfikenhet som Sofieros kungliga upphovsmän en gång hade, säger Annika Malmgren, platschef på Sofiero slott och slottsträdgård.

Relaterade länkar

Ämnen


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har bl.a. Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer. Sofiero slott och slottsträdgård har ett "Certificate of excellence" från TripAdvisor.Priset delas bland annat ut till turistmål och restauranger som ständigt får toppbetyg av sina besökare. År 2010 utsågs Sofiero slott och slottsträdgård till Europas vackraste park.

Relaterat innehåll