Gå direkt till innehåll
​Sofiero lyser upp hösten

Pressmeddelande -

​Sofiero lyser upp hösten

Första helgen i november skänker tusentals marschaller och magiska ljus en varm känsla till Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg. Upptäck ett annorlunda Sofiero under årets Ljusstämning 1-4 november.

När mörkret sänker sig bjuder höstvackra Sofiero slott och slottsträdgård in till några stämningsfulla kvällar med hög mysfaktor.

–Under Ljusstämning bjuds det på olika aktiviteter och upplevelser som passar alla åldrar. Bland annat tar vi med besökarna till nya platser i parken och bjuder på oväntade upplevelser, säger Matthias Bong, projektledare för Ljusstämning.

Vid lekstugorna är det fritt fram för barnen att pyssla och leka eller gå på upptäcktsfärd genom sagoskogen som är inbäddad i ett magiskt ljus. I labyrinten finns möjlighet till spännande lek med ficklampor i mörkret. Avsluta med att grilla marshmallows och dricka varm choklad.

Runtom i parken serveras mat och dryck och besökarna kan värma sig med en god soppa och nybakat bröd. Sofiero Slottsrestaurang serverar en speciell Ljusstämningsmeny och i café Glasverandan finns kaffe, goda smörgåsar och kakor.

SE FILM FRÅN LJUSSTÄMNING

När: 1-4 november klockan 17-21
Entré: Förköp från 80 kronor läs mer. Fri entré för barn och ungdom samt med Kulturkortet och Sofiero Årskort.

Mer information:
Matthias Bong, projektledare, tel: 0702-50 58 55

Läs mer och köp biljetter på Sofiero.se

Relaterade länkar

Ämnen


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Relaterat innehåll