Följ Sofiero slott och slottsträdgård

Trädgårdskonst och skaparglädje under årets Trädgårdsfest

Pressmeddelande   •   Jul 27, 2017 11:30 CEST

Blomsterdesign från Den stora Trädgårdsfesten 2016

Det firas i dagarna tre när Sofiero slott och slottsträdgård bjuder in till Den stora Trädgårdsfesten den 25-27 augusti. Här möts trädgårdsälskare, experter och intresserade i slottsparken för att utbyta kunskap och inspireras av allt ifrån det galet spektakulära till den enkla och jordnära. I år är evenemanget dessutom extra stort när Sofiero 2nd International Land Art Festival presenteras.

I slutet av augusti är det dags för Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero, som i 21 år varit ett av Sveriges populäraste utomhusevenemang. Under tre dagar bjuds besökaren på trädgårdskonst i ett tjugotal idéträdgårdar och får tips och råd om plantering och odling av årets experter. I år kan besökaren även möta den välkända brittiska trädgårdsstjärnan Monty Don, som för första gången gästar ett trädgårdsevenemang i Sverige.
- Parken fylls av trädgårdsglädje, kunskap och inspiration. Vi vill visa upp nyskapande och innovativ trädgårdskonst och ge besökaren både inspiration och kunskap till att gå hem och testa nya idéer, säger Susanne Green, projektledare på Sofiero.

Idéträdgårdar och blomsterdesign
En av höjdpunkterna under evenemanget är idéträdgårdarna. Här skapar olika kreatörer trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna inspiration och idéer till den egna täppan eller balkongen. Bland årets idéträdgårdar finner du bland annat Liseberg, Peter Englander och Elisabeth Svalin Gunnarsson. På plats finns också den världsberömda blomsterdesignern Annette von Einem, som visar upp blomstrande huvudbonader. I årets kreatörtävling bjuds det på alster på temat skördeblomster, och i bukettävlingen för florister skapas vackra blomsterfång på ett tema som avslöjas under tävlingsdagen.

Trädgårdstips och expertrådgivning
Under helgen finns en mängd experter inom olika områden på plats och erbjuder gratis rådgivning. Från Trädgårdsscenen bjuds det som vanligt på ett fullspäckat program med spännande föredrag och intervjuer med välkända trädgårdsprofiler.

Stor trädgårdsmarknad
Det blir ett gemytligt marknadsmyller på den kungliga fotbollsplanen och matgatan när ett hundratal utställare säljer allt ifrån trädgårdstillbehör och blomsterlökar till närproducerade delikatesser. Närproducerat blir det också i Trädgårdsköket där det bjuds på matlagning av säsongens skörd från parken.

Sofiero 2nd International Land Art Festival
Årets evenemang blir extra stort när Sofiero för andra gången någonsin presenterar Sofiero 2nd International Land Art Festival. Konstnärer från Nederländerna, Ukraina, Singapore, Italien, Spanien, Polen, Slovenien, Sverige och Belgien arbetar med sina verk under hela veckan och presenterar sina naturinstallationerna under Trädgårdsfestens första dag.

All information hittar du på www.tradgardsfesten.se Följ oss också på facebook.com/sofieroslottstradgard och på Instagram @sofieroslott. #tradgardsfestensofiero

Vad: Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero
Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg
När: 25-27 augusti kl. 10-18

Mer information
Susanne Green, projektledare och besöksmålsutvecklare, 0733-15 43 80
Sandra Bergdahl, innehållskoordinator, 0733-15 40 79
Annika Malmgren, verksamhetschef, 0706-29 17 54

Pressackreditering
Mira Jalamo, kommunikatör, mira.jalamo@helsingborg.se

Tid för pressträff och utförligt program meddelas senare.

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se