Gå direkt till innehåll
Höstljus på Sofiero 25 oktober-15 november. Foto: Stefan Ed
Höstljus på Sofiero 25 oktober-15 november. Foto: Stefan Ed

Nyhet -

​Nytt ljus på höstiga Sofiero

När höstmörkret sänker sig tänds ljusen på Sofiero. Nytt för i år är att slottsparken är vackert upplyst under tre oktoberveckor. Biljetterna förköps på Sofieros webbplats.

Det är ingen vanlig höst. Coronapandemin medför fortfarande en del restriktioner och vi uppmanas att hålla ordentligt avstånd till varandra. Därför har 2020 års ljusevenemang på Sofiero förvandlats till tre veckor långa Höstljus som inbjuder till mysiga promenader i parken.

– Man kan säga att vi byter ut sommarens blommor mot ljus i parken. Det blir en förhöjd känsla med belysta träden och värmande eldkorgar. Varje vecka avtäcks dessutom en ny ljusinstallation, säger projektledaren Matthias Bong.

Ett tjugotal elever från Ljus- och scentekniska skolan i Göteborg bidrar till Höstljus. Eleverna skapar tre olika installationer, en för varje vecka. Därför finns det alltid något nytt att upptäcka i parken.

–Det är absolut läge att besöka Höstljus mer än en gång, säger Matthias Bong.

Den vane Sofierobesökaren känner igen ett par inslag från det populära evenemanget Ljusstämning, som i år alltså pausas för att undvika alltför stora folksamlingar och trängsel.

– Behovet av att göra något tillsammans är större än någonsin. Med Höstljus vill vi erbjuda besökarna ett mysigt promenadstråk, och en möjlighet att umgås med familj, släkt och vänner i friska luften, säger Matthias Bong.

Eftersom det kan vara rejält mörkt under kvällstid på Sofiero är det gångstigarna i närheten av slottet och ner mot de kungliga lekstugorna som är upplysta. Den som vill kan pausa med en kopp varm choklad i caféet eller äta en god soppa i slottsrestaurangen.

– På helgerna kan man köpa varm korv och slå sig ner utanför slottsbutiken om man känner för det.

VAD: Höstljus på Sofiero
NÄR: 25 oktober–15 november, dagligen kl 16–21
BILJETTER: Antalet entrébiljetter är begränsat. Entrébiljett köps eller förbokas på Sofieros webbplats. De som är under 18 år eller har Sofieros årskort eller Kulturkortet bokar sin plats på samma sätt. Mer information på sofiero.se

Läs om hur Sofiero hanterar covid-19 här

För mer information:
Matthias Bong, projektledare, 0702-50 58 55, matthias.bong@helsingborg.se

Anna Schibli, programchef, 0768-55 97 74, anna.schibli@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Schibli

Anna Schibli

Program- och utvecklingschef +46 768 55 97 74

Relaterat innehåll