Gå direkt till innehåll
Pressvisning av Slow Flowers på Sofiero

Nyhet -

Pressvisning av Slow Flowers på Sofiero

I sommar tar vi Slow Flower-trenden till Sofiero. I köksträdgården presenteras en snittblomsodling skapad med kärlek och omsorg för människor och natur. Välkommen till pressvisning av Slow Flowers!

Antalet snittblomsodlingar är på uppgång runtom i landet. Blomsterbönder från norr till söder skapar blomsterodlingar och säljer hållbart odlade snittblommor – helt utan besprutning och onödiga transporter. Det kallas för Slow Flowers och är en trend som är här för att stanna.

I juli förvandlas köksträdgården på Sofiero till en snittblomsodling. Bakom odlingen står landskapsarkitekten Mona Wembling. Mona har arbetat med blommor och trädgård i över 25 år och har tidigare skapat vackra vår- och sommarflor på Sofiero, senast 2021. Sedan tre år tillbaka titulerar hon sig även blomsterbonde.

Min filosofi, som många andras, är att det är mycket viktigt att vi alla drar ett strå till stacken för att på alla tänkbara sätt minska vår mänskliga klimatpåverkan. Att odla sina egna snittblommor kan vara ett sådant sätt att bidra. Att kunna plocka växter för att sätta i vas från sin egen trädgård i stället för att köpa snittblommor som kanske odlats under dåliga förhållanden på andra sidan jorden och måste fraktas hit med flyg och båt, säger Mona Wembling.

Under pressvisningen kommer du att få ta del av Mona Wemblings kunskap och tankar om närodlade snittblommor och rörelsen Slow Flowers. På plats finns även Sofieros destination- och programchef Anna Schibli.

TID: Tisdagen den 27 juni klockan 10.00-11.00.

PLATS: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg.

HUR:
Anmäl ditt intresse till eva.eilersen@helsingborg.se, senast den 22 juni.


Se hela säsongens program på sofiero.se

Ämnen

Kategorier

Regioner