Gå direkt till innehåll
Sofiero - Med känsla för vår
Sofiero - Med känsla för vår

Nyhet -

Sofiero har öppnat för säsongen!

Sofiero slott och slottsträdgård har slagit upp grindarna för en ny säsong på Sofiero. Under tre veckor kan besökarna njuta av vårtecken, blomstrande installationer och aktiviteter i trädgården. Det blir workshops, guidningar och upplevelser för hela familjen. Sofiero öppnar säsongen med tre blomsterinstallationer på temat vår.

Slottsparken är redo för ännu ett år fyllt med aktiviteter. Vårens ankomst välkomnas med blomsterinstallationer skapade av Florista, Happy Fleurs och Kullafloristen. De tre floristerna har sin helt egen tolkning av denna bubblande tid, vilket resulterar i tre helt olika uttryck. I Vinhuset kan besökare vandra genom ett hav av skira, vita blommor, medan övriga installationer är mer färgsprakande.

En som använt sig av mycket färg är personen bakom Kullafloristen, Nettan Kelly, vars installation kan ses på den kungliga fotbollsplanen med utsikt över havet. Inspiration till årets blomsterinstallation fick Nettan bland annat från klassisk skånsk sommar med himmel, hav och gula rapsfält.

–Jag får en brief om var jag ska vara. Sen känner jag in platsen. Förbindelsen till Öresund är så stark här på Sofiero och med himlen ovanför blir det en speciell stämning. Jag jobbar inte så mycket med gult och blått i vanliga fall och då tyckte jag att det kändes roligt, berättar Nettan Kelly.

–Lite på håll vill jag att man som besökare ska känna nyfikenhet och väl på plats att man ska vilja slå sig ner, bara ta det lugnt. Installationen innehåller många små element och detaljer att kika vidare på, säger Nettan Kelly.

    Det är fjärde gången Nettan skapar en installation på Sofiero, den här gången med ett verk som tar plats och bjuder in besökaren att slå sig ner och njuta en stund.

    Årets blomsterinstallationer finns på plats till och med den 7 maj. Sofiero håller öppet alla dagar för de som vill ta en promenad, besöka utställningarna eller kanske ta en fika. Orangeriet hälsar alla besökare välkomna att njuta av hembakat kaffebröd och lättare rätter.

    Ämnen

    Kategorier

    Relaterat innehåll