Gå direkt till innehåll
John Taylor blir konstnärlig ledare för Den stora Trädgårdsfesten 2020. Fotograf: Tina Dalemo.
John Taylor blir konstnärlig ledare för Den stora Trädgårdsfesten 2020. Fotograf: Tina Dalemo.

Pressmeddelande -

​John Taylor blir konstnärlig ledare för Sofieros trädgårdsfest

Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero slott och slottsträdgård är en av de mest populära trädgårdshändelserna i södra Sverige. En stor nyhet inför nästa år att den välkända trädgårdsprofilen John Taylor blir konstnärlig ledare för evenemanget.

Just nu är det lågsäsong för alla trädgårdsfantaster men på Sofiero är planerna i full gång inför nästa sommar. Evenemanget Den stora Trädgårdsfesten är en välbesökt tradition sedan över 20 år tillbaka. Den stora nyheten inför sommaren 2020 är att den välkända trädgårdsmästaren John Taylor axlar rollen som konstnärlig ledare. Hans uppdrag är att göra trädgårdsfesten ännu mer blomstrande och inspirerande för de närmare 20 000 besökarna.

– Jag har medverkat i Den stora trädgårdsfesten flera gånger tidigare och det har alltid varit en fröjd. Därför är det en dröm som nu går i uppfyllelse nu när jag tillsammans med Sofiero ska lyfta evenemanget till nästa nivå, säger John Taylor.

Den stora Trädgårdsfesten är Sofiero slott och slottsträdgårds största återkommande evenemang och består av inspiration, kunskap och blomsterglädje. Festen pågår i dagarna tre och arrangeras 28 till 30 augusti 2020.

– Det är dags för Sofiero att ta ett ytterligare steg mot att verkligen spetsa till det kreativa innehållet på Trädgårdsfesten. Genom att kroka arm med John kommer vi tillsammans att lyfta evenemanget till nya höjder och bjuda på ett än mer spännande utbud, säger Anna Schibli, program- och utvecklingschef, Sofiero slott och slottsträdgård.

Om John Taylor
John Taylor är en välkänd trädgårdsprofil som setts i många olika sammanhang: trädgårdsmästare, programledare och föreläsare. Han har satt sitt avtryck i Slottsträdgården i Malmö och nu senast på Tjolöholms Slott i Halland där han jobbat som slottsträdgårdsmästare och konstnärlig ledare. 

För mer information:
Anna Schibli, programchef, 0733-15 43 80, anna.schibli@helsingborg.se
John Taylor, konstnärlig ledare för Den stora Trädgårdsfesten, 0760-18 62 46, johtay64@me.com

Relaterade länkar

Ämnen


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Kontakter

Anna Schibli

Anna Schibli

Program- och utvecklingschef +46 768 55 97 74

Relaterat innehåll