Gå direkt till innehåll
Klassiska toner på årets Höstljus

Pressmeddelande -

Klassiska toner på årets Höstljus

Nu är det snart dags att åter tända upp Sofiero för två magiska veckor i slottsparken. I år samarbetar publikfavoriten Höstljus med Helsingborgs Symfoniorkester och runt om i den vackert upplysta parken ljuder den klassiska musiken från högtalare och installationer.

Med aktiviteter som passar hela familjen har Höstljus blivit en riktig favorit bland många besökare. Varje år lockas tusentals besökare till mysiga upplevelser tillsammans med familj och vänner i parken. Hösten 2023 förhöjs evenemanget ytterligare genom Helsingborgs Symfoniorkester som spelat in fantastisk musik av kompositörer som Brahms, Sibelius och Lars-Erik Larsson.

Höstljus pågår i två veckor, mellan 29 oktober och 12 november. I år är det de centrala och norra delarna av parken som är stämningsfullt upplysta med marschaller, eldkorgar och inte minst vackra ljusinstallationer.

Höstljus erbjuder lekfulla och spännande aktiviteter för alla åldrar. Våra serveringar i Orangeriet, Tipitältet och Trädgårdscaféet håller öppet och erbjuder en värmande meny, kaffe och hembakta kakor. Läs mer på sofiero.se

Vad: Höstljus på Sofiero
När: 29 oktober–12 november klockan 16:30–21:00
Biljetter: Förköp biljett på sofiero.se

Förköp entré till lägre pris
Vi erbjuder Early Bird-biljetter till specialpriset 125 kronor/vuxen. Priset gäller vid förköp via Sofieros hemsida mellan 13 och 30 september.

Barn och unga under 18 år har fri entré. Detsamma gäller alla med Sofierokort och Kulturkort.

För mer information om evenemanget:
Elina Wiman, projektledare: 0730-79 47 42, elina.wiman@helsingborg.se

För mer information om samarbetet:
Caroline Lundholm, verksamhetschef Sofiero: 0721- 90 05 13, caroline.lundholm@helsingborg.se

Katrine Ganer Skaug, konserthuschef: 042-10 42 80, katrine.ganerskaug@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Kontakter

Caroline Lundholm

Caroline Lundholm

Verksamhetschef +46 (0) 721-90 05 13