Gå direkt till innehåll
Nu tänder vi upp Sofiero – Höstljus är tillbaka!

Pressmeddelande -

Nu tänder vi upp Sofiero – Höstljus är tillbaka!

På söndag 29 oktober är det äntligen dags att tända upp Sofiero för två magiska veckor med Höstljus i slottsparken. Brinnande eldkorgar, marschaller och nygrillade marshmallows blir tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkesters musik och de vackra ljusinstallationerna en härlig upplevelse för alla åldrar.

Med aktiviteter som passar stora som små har Höstljus blivit en fin tradition för många besökare. Varje år lockas tusentals till mysiga upplevelser tillsammans med familj och vänner i parken. Hösten 2023 förhöjs evenemanget ytterligare genom ett samarbete med Helsingborgs Symfoniorkester, som spelat in musik av kompositörer som Dvořák, Sibelius och Lars-Erik Larsson. Runt om i den vackert upplysta parken ljuder den klassiska musiken från högtalare och ljusinstallationer.

Konserthuschefen Katrine Ganer Skaug ser mycket ljust på samarbetet:

–Det är häftigt att bli exponerad i en park som betyder så mycket för helsingborgarna. Vi får lov att presentera orkestern i ett helt annat rum än vi är vana vid och det känns helt fantastiskt. Vi hoppas att folk ska påminnas om att Symfoniorkestern finns, och att vi är hela stadens orkester, säger hon.

Höstljus pågår i två veckor, mellan den 29 oktober och 12 november. I år är det de centrala och norra delarna av parken som är stämningsfullt upplysta med marschaller, eldkorgar och inte minst vackra ljusinstallationer varav majoriteten har den klassiska musiken som tema.

–Ljusinstallationer skapar en fantastisk stämning och musik är väldigt associativ. Precis som musiken är viktig för till exempel hur en film upplevs, kan ljusinstallationer styra hur vi upplever musiken. Samarbetet med Höstljus är väldigt roligt för Symfoniorkestern. I vanliga fall spelar vi i rätt så avskalade rum. Men vi skulle ju önska att vi alltid hade full ljusshow vid våra konserter! Det känns lyxigt att bli iscensatt i nåt som är både äventyrligt, visionärt och fantasifullt, säger Katrine Ganer Skaug.

Höstljus erbjuder lekfulla och spännande aktiviteter för alla åldrar, som stjärnjakt i labyrinten och disco i Sagoskogen. Våra serveringar i Orangeriet, Tipitältet och Trädgårdscaféet håller öppet och erbjuder en värmande meny, kaffe och hembakta kakor.


MER OM HÖSTLJUS

VAD: Höstljus på Sofiero i samarbete med Helsingborgs Symfoniorkester
NÄR: 29 oktober–12 november klockan 16:30–21:00
BILJETTER: Förboka online 140 kr/vuxen. Biljettpris i entrén 150 kr/vuxen.

Barn och unga under 18 år har fri entré. Detsamma gäller alla med Sofierokort och Kulturkort. Alla besökare måste dock ha en biljett.

OBS! Vi uppdaterar med nytagna pressbilder måndagen den 30 oktober!


För mer information om evenemanget:
Elina Wiman, projektledare: 0730-79 47 42, elina.wiman@helsingborg.se

För mer information om samarbetet:
Caroline Lundholm, verksamhetschef Sofiero: 0721- 90 05 13, caroline.lundholm@helsingborg.se

Katrine Ganer Skaug, konserthuschef: 042-10 42 80, katrine.ganerskaug@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier


Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Kontakter

Caroline Lundholm

Caroline Lundholm

Verksamhetschef +46 (0) 721-90 05 13