Gå direkt till innehåll
Välkommen till säsongsavslutning på Sofiero!

Pressmeddelande -

Välkommen till säsongsavslutning på Sofiero!

Passa på att njuta av årets sista blomning på Sofiero! Den 23 september tackar vi för denna säsong och bjuder in till en dag med aktiviteter för alla åldrar: livemusik, Slottsrestaurangens hembakade äpplekaka, guidning, sensommarblomster med mera.

Sofierosäsongen närmar sig sitt slut och lördag 23 september är sista dagen man kan njuta av årets sista blomsterflor samt äta en bit mat eller fika i Bistro Orangeriet. Vi fyller dagen med aktiviteter och gemensamma upplevelser för hela familjen. De allra minsta är välkomna att leka på Barnens Sofiero som man hittar vid de gamla kungliga lekstugorna. Man kan gå tipsrunda, pyssla och delta andra i barnanpassade aktiviteter.

I anslutning till entrén finns ett litet försäljningstorg där man kan njuta av livemusik av jazzkvintetten SOMA, köpa perenner och inte minst botanisera bland parkens produkter. För trots att vädret har varit växlande hela sommaren, kan vi erbjuda ett litet utbud. Man kan exempelvis köpa med sig en burk nyslungad honung, Sofieros egna äpplen och päron eller varför inte komponera din egen blomsterbukett från vår lilla blomsterbuffé. Ta även chansen att fynda bland Slottsrestaurangens produkter. Utbudet är begränsat så först till kvarn!

Den här dagen kan man få tips och råd inför vintern av Sofieros trädgårdsmästare som befinner sig ute i parken. Nordvästra Skånes biodlareförening är också på plats för att dela med sig av sina specialkunskaper.

Vid flera tillfällen under dagen erbjuder våra kunniga guider trevliga och lärorika turer i parken. Vad sägs om att lära sig mer om beskärning av träd, om Sofieros växthistoria eller berättelsen om det kungliga Sofiero?

En nyhet för i år är vårt säsongsavslutningspaket. För bara 150 kronor/vuxen får du entré, en guidad tur och fika med Slottsrestaurangens hembakade äpplekaka och kaffe/te. Antalet platser är begränsat och vi rekommenderar därför att förboka ditt paket. Du bokar på sofiero.se där du även kan välja vilken guidad tur du är intresserad av. Endast i mån av tillgång finns det möjlighet att köpa säsongsavslutningspaketet i entrén.

Vad: Sofieros säsongsavslutning
När: Lördag 23 september klockan 10–18, försäljningen pågår klockan 11–16

FÖR MER INFORMATION:
Projektledare Maike Stegemann: maike.stegemann@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier


Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se