Gå direkt till innehåll
Land Art på Sofiero av konstnärerna Gabriele Meneguzzi och Vincenzo Sponga.
Land Art på Sofiero av konstnärerna Gabriele Meneguzzi och Vincenzo Sponga.

Pressmeddelande -

​​​Internationell Land Art-festival i Helsingborg under Den stora Trädgårdsfesten

Med naturens hjälp ska Land Art-konstnärer från nio länder skapa skulpturer och installationer i parken på Sofiero slott och slottsträdgård i samband med Den stora Trädgårdsfesten.

- När vi arrangerade den första Land Art-festivalen på Sofiero 2011 såg vi hur väl den kompletterade Den stora Trädgårdsfesten. Konstverken visar ytterligare en dimension av hur vi kan använda naturens material när vi utformar våra trädgårdar, säger Susanne Green, besöksmålsutvecklare på Sofiero.

Sofiero 2nd International Land Art Festival äger rum samtidigt som Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero den 25 till 27 augusti. Inom konstformen Land Art utgår konstnärerna från en specifik plats och använder naturen som inspiratör och medskapare. Resultatet blir installationer i organiska former tillverkade i naturmaterial hämtade från den plats där verket uppförs.

Konstnärerna kommer från hela världen: Italien, Nederländerna, Polen, Singapore, Slovenien, Spanien, Sverige och Ukraina. Verken presenteras i samband med att Den stora Trädgårdsfesten öppnar fredagen 25 augusti. Besökarna kan rösta på sin favorit och vinnaren presenteras söndagen 27 augusti.

Läs mer om Sofiero 2nd International Land Art Festival

För mer information:
Susanne Green, besöksmålsutvecklare på Sofiero, 073-315 43 80

Relaterade länkar

Ämnen


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Kontakter

Anna Schibli

Anna Schibli

Program- och utvecklingschef +46 768 55 97 74

Relaterat innehåll