Följ Sofiero slott och slottsträdgård

Ljusstämning - ett annorlunda Sofiero

Pressmeddelande   •   Okt 17, 2016 08:05 CEST

Upplev Sofiero på ett annorlunda sätt. Under Ljusstämning på Sofiero den 3-6 november förvandlas slottsparken av ljus som sprider magi och mystik över Sofiero.

När höstmörkret sänker sig sprider tusentals ljus ett magiskt sken över träd och växter - det är dags för Ljusstämning på Sofiero. Under höstlovsveckan, den 3-6 november, är det möjligt att njuta av slottsparken när det populära evenemanget Ljusstämning anordnas för fjärde gången.
 
– Som besökare får man se Sofiero i en helt ny skepnad, Ljusstämning är en varm och stämningsfull upplevelse, säger projektledare Matthias Bong.

Fantasifull ljuskonst och aktiviteter för barnen
Parkens träd och växter lyser upp med imponerande ljuskonst. I jubileumsträdgården finns möjlighet för en stunds lugn och ro bland levande ljus och musik.

- De ljussatta skulpturerna, träden och rabatterna ger parken en helt ny dimension och man upptäcker former och strukturer som man inte ser under den sommargröna tiden på året, säger Matthias Bong.

För barnen finns det flera roliga ljusaktiviteter kring lekstugorna på Barnens Sofiero, bland annat ljuslekar i Trollskogen och en spännande upptäcktsfärd i den mörka idegranslabyrinten.

Värme i höstkylan
Efter en promenad i parken kan man värma sig med en skål rykande het soppa i det höstpyntade Orangeriet. I parken finns det också möjlighet att njuta av en kopp varm choklad och grillade äpplen. I caféet serveras höstinspirerad mat och fika. Om man vill avsluta ljusupplevelsen med en festlig måltid så kan man boka bord på Sofiero Slottsrestaurang och prova på den specialkomponerade Ljusstämningsmenyn.

All information om evenemanget finns på www.sofiero.se/ljusstamning
Följ oss också på www.facebook.com/sofieroslottstradgard och på Instagram @sofieroslott

Vad: Ljusstämning på Sofiero, en magisk och rofylld ljusupplevelse i slottsträdgården.
Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg.
När: 3 november – 6 november klockan 17-21
Entré: Vuxen 80:-. Barn t o m 18 år gratis. Fri entré med Sofiero årskort och Kulturkortet.
Dessutom: Sofiero Slottsrestaurang, café, Slottsbutiken och Sofiero Blomster & Trädgårdshandel har öppet under Ljusstämning.

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se