Gå direkt till innehåll
Rekordmånga besökare till årets Ljusstämning

Pressmeddelande -

Rekordmånga besökare till årets Ljusstämning

Under fyra kvällar i början av november förvandlades Sofiero av tusentals ljus som lyste upp träd och växter i parken. Fjärde upplagan av Ljusstämning blev den mest välbesökta någonsin.

– Det var 16 000 personer som kom till årets Ljusstämning och fick uppleva Sofiero under en annan årstid än sommarsäsongen, säger Matthias Bong, projektledare för Ljusstämning.

Under Ljusstämning möter besökarna ett Sofiero där levande ljus, träd i magiska färger och lysande vattenfall lyser upp i höstmörkret. Soppa, varm choklad och grillade äpplen serveras runt om i parken och för barnen är det fullt av aktiviteter vid de kungliga lekstugorna där träden är inbäddade i ett magiskt ljus.

– Nytt för i år var att vi lyste upp fler områden än tidigare vilket gjorde det möjligt att besöka oupptäckta platser i parken, säger Matthias Bong.

Planeringen är redan igång inför nästa års Ljusstämning som blir den 1-4 november 2018. Då blir det nya stämningsfulla upptäckter att njuta av.

– Med ett evenemang som Ljusstämning vill vi visa den magi som finns i parken på hösten, förstärkt av alla ljus, och ge människor möjlighet att få uppleva Sofiero på ett helt nytt sätt. Stämningen, atmosfären och rofylldheten som präglar evenemanget tror jag fyller ett behov hos både stora och små, säger Annika Malmgren, verksamhetschef på Sofiero.

Se film från årets Ljusstämning


Mer information:

Matthias Bong, projektledare, Helsingborg Arena & Scen, tfn: 0702-50 58 55.
Annika Malmgren, verksamhetschef Sofiero, tfn 0706-29 17 54.

Relaterade länkar

Ämnen


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Relaterat innehåll