Gå direkt till innehåll
Sofiero på världskartan

Pressmeddelande -

Sofiero på världskartan

Under maj och juni har Sofiero slott och slottsträdgård undersökt varifrån besökarna kommer, och tendenserna visar på att det internationella intresset för Sofiero är stort.

Det är fler danskar än svenskar som besöker Sofiero slott och slottsträdgård – danskarna utgör hälften av det totala antalet besökare, medan Sverige ligger på en andraplats med
39 %. På tredje plats hamnar Tyskland, följt av USA, Japan och England. Totalt har Sofiero i år haft besökare från 31 olika nationer från 5 olika världsdelar
– Det är otroligt glädjande att se att det internationella intresset för Sofiero är så stort, säger Annika Malmgren, verksamhetschef på Sofiero.

Spännande resultat
Under maj och juni i år har Sofiero försökt bilda sig en uppfattning om vilka länder deras besökare kommer från. Av ungefär 46 000 besökare som passerat entrén har 7 400 personer tillfrågats om nationalitet, vilket är drygt var sjätte besökare.
– Resultaten har gett oss en fingervisning av hur det ser ut, och det är väldigt spännande och roligt att se, säger Annika Malmgren och berättar vidare att undersökningen kommer att fortsätta under hela året.

Presskontakt: Verksamhetschef Annika Malmgren, annika.malmgren@helsingborg.se,
tel 042-10 45 46, mobil 070-629 17 54

Relaterade länkar

Ämnen


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har bl.a. Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer. Sofiero slott och slottsträdgård har ett "Certificate of excellence" från TripAdvisor.Priset delas bland annat ut till turistmål och restauranger som ständigt får toppbetyg av sina besökare. År 2010 blev Sofiero slott och slottsträdgård utsedd till Europas vackraste park.