Gå direkt till innehåll
Prinsessan Christina och författaren Carl Otto Werkelid gästar Sofiero 18 september. Foto: Ralf Turander
Prinsessan Christina och författaren Carl Otto Werkelid gästar Sofiero 18 september. Foto: Ralf Turander

Nyhet -

Författarsamtal med prinsessan Christina på Sofiero

I samband med årsdagen för kronprinsessan Margaretas bortgång gav prinsessan Christina ut boken om sin farmor: ”Hon kallades Daisy”. Den 18 september kommer hon tillsammans med författaren Carl Otto Werkelid till Sofiero slott för ett samtal om boken.

Kronprinsessan Margareta och kung Gustaf VI Adolf tillbringade många somrar på Sofiero efter att de fått slottet som bröllopsgåva 1905. Båda var mycket trädgårdsintresserade och tillsammans lade de grunden till hur slottsparken ser ut än idag.

Om boken
Prinsessan Christina fick aldrig lära känna sin farmor. Kronprinsessan Margareta, Gustaf VI Adolfs första hustru dog bara 38 år gammal, höggravid med sitt sjätte barn. Hon lämnade inte bara familjen i förlamande sorg – hon sörjdes av ett helt folk. Hur kom det sig? Och varför blev det så tyst efter henne? Prinsessan Christina har sökt i de privata familjearkiven efter svar. Hon har gått igenom brev, fotoalbum och dokument och rest till sin kusin drottning Margrethe i Danmark för att få veta mer. I "Hon kallades Daisy" ger hon liv och färg åt en öppen och mångsidigt begåvad brittisk prinsessa som blev blixtförälskad i en svensk prins i Kairo, kallades solstrålen på Stockholms slott och tonar fram som den första moderna kungligheten i Sverige. Boken är skriven i samarbete med Carl Otto Werkelid, journalist och kulturskribent.

Författarsamtal
Söndagen den 18 september klockan 15.00 kommer prinsessan Christina till Sofiero tillsammans med författaren Carl Otto Werkelid för att prata om boken ”Hon kallades Daisy”.  Moderator är Ulf Dahlström. Författaramtalet ingår i entréavgiften till slottsparken, men antalet platser är begränsat och bokas på Sofieros webbplats>. Boken finns att köpa på plats. Prinsessan Christina och Carl Otto Werkelid finns tillgängliga för boksignering efter samtalet.  

För mer information:
Emelie Niskanen, projektledare, Emelie.Niskanen@helsingborg.se, 0721-82 05 36

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier