Gå direkt till innehåll
Vinhuset på Sofiero. Foto: Sophie Håkansson.
Vinhuset på Sofiero. Foto: Sophie Håkansson.

Nyhet -

Kungliga Sofiero överraskar varje gång

Med sina vackra miljöer och kungliga historia är Sofiero ett unikt besöksmål i nordvästra Skåne. Här är det enkelt att hålla avstånd samtidigt som man kommer tätt intill allt som frodas i parken.

Sofiero slott och slottsträdgård bjuder in till långa promenader, nyskapande utställningar i slottet och härliga stunder att njuta av tillsammans. Avkoppling och rekreation har länge varit i fokus på Sofiero, som tjänat som kungligheternas högt älskade sommarnöje sedan slottet stod färdigt 1876. Då som nu är Sofiero den perfekta platsen för umgänge med släkt och vänner. På samma gång kan ni, med ordentligt avstånd till andra, njuta av parkens blomsterprakt, från vårens ljuvliga hav av tulpaner och andra lökväxter, till den populära rhododendronblomningen på försommaren och dahliornas högtid framåt höstkanten.

Säsongen 2021 fylls Slottet med Evigt mode - en utställning om vår tid. I ett urval av skräddarsydda kreationer från svenska, danska och internationella modeskapare och plagg i återvunna material, tolkas den rådande tidsandan där mode allt mer handlar om att förlänga livslängden på våra kläder och därmed ge dem nytt liv.

I Vinhuset och den kungliga köksträdgården presenteras utställningen Odla hälsa med krukor fyllda av kryddor och trädgårdslanden dignande av grönsaker. Medan Evigt mode lockar till en flärdfull djupdykning i textilens värld, ger Odla hälsa inspiration till hemmaodling men också ny kunskap om örter och deras hälsosamma effekter. Bakom Odla hälsa står trädgårdsinspiratören Annika Christensen. Såväl kryddväxter som grönsaker presenteras genom vackra akvareller signerade Lydia Jeppsson.

I höstas renoverades den 150 meter långa Murrabatten och under 2021 är det äntligen dags att få se den i blom. Från tidig vår kan ni njuta av tusentals perenner i olika nyanser av lime, rosa och violett.

– Det är en rabatt som ska skänka färgprakt och förnyelse under hela säsongen. Ja, man kan faktiskt göra nya upptäckter varje gång man besöker oss, säger Sofieros tillförordnade chef Mikael Löfving.

Läs mer om säsongens program på sofiero.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Anna Schibli

Anna Schibli

Program- och utvecklingschef +46 768 55 97 74
Mikael Löfving

Mikael Löfving

Trädgårdschef 0708-193827

Relaterat innehåll