Gå direkt till innehåll
Bakom årets vårflor på Sofiero står landskapsarkitekten Mona Wembling. Foto: Mona Wembling
Bakom årets vårflor på Sofiero står landskapsarkitekten Mona Wembling. Foto: Mona Wembling

Nyhet -

Vårfloret på Sofiero

Kaxigt, bombastiskt och krispigt svalt. Så kan vi bäst beskriva årets vårflor som inleder Sofieros högsäsong i april. Bakom vårfloret står landskapsarkitekten Mona Wembling som utlovar en härlig blandning av tulpaner, narcisser, perenner och vackra bladverk.

Över 30 000 lökar har planteras i rabatterna på Sofiero och väntar på att titta upp som ett första vårtecken. Ingen rabatt är den andra lik och som besökare kan du förvänta dig spännande kombinationer som du aldrig sett tidigare. Vad sägs om ett prunkande vårflor som påminner om engelsk plumpudding eller fluffig citronmaräng?

– Jag gillar att testa utmanande färgkombinationer. Jag utgå från tulpaner och narcisser som jag är förtjust i. De får sedan avgöra vilka kombinationer som växer fram, säger Mona. 

Det är inte första gången som landskapsarkitekten Mona Wembling ritar rabatter på Sofiero. År 2016 ritade hon både vår- och sommarfloret i parken. Dessutom har hon formgivit Jubileumsträdgården som en hyllning till slottsparken när Sofiero fyllde 150 år.

Till våren ser Mona Wembling mest fram emot Silvias blomstersmycke, en rabatt som ligger precis innanför Sofieros entré. Där har hon släppt loss med hundratals tulpaner i olika kombinationer. Om det blir vinrött och aprikos eller krispigt gult och vitt återstår att se.

Visste du att…

  • vårfloret består av över 30 000 lökar.
  • det är ett unikt vårflor i rabatterna varje år.
  • vårfloret skiftar karaktär allt eftersom våren går.

Så hanterar Sofiero covid-19
Med anledning av covid-19 har vi vidtagit nödvändiga åtgärder för att säkerställa en trygg miljö för våra besökare och anställda. Läs mer på Sofieros webbplats >

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Schibli

Anna Schibli

Program- och utvecklingschef +46 768 55 97 74
Mikael Löfving

Mikael Löfving

Trädgårdschef 0708-193827

Relaterat innehåll