Gå direkt till innehåll
Sofiero ska vara ett attraktivt besöksmål för alla åldrar och oavsett om man färdas med hjul eller går till fots.  Skissbild från Elverdal.
Sofiero ska vara ett attraktivt besöksmål för alla åldrar och oavsett om man färdas med hjul eller går till fots. Skissbild från Elverdal.

Nyhet -

Sofiero bjuder in till nya äventyr för små och stora

Årets nyheter vid barnens Sofiero, en äventyrsbana uppe i träden och en rutschkana i form av en stövel, blev en succé. Till våren står nästa del av satsningen klar. Det blir ett upplevelsestråk i skogen, utformat för att vara tillgängligt för alla, särskilt besökare med rullstol.

Det nya stråket byggs mellan träden i ett skogsparti intill lekstugorna. Promenaden är helt horisontell och helt tillgänglig för besökare med rullator eller rullstol. Bredden är minst 1,5 meter vilket ger rikligt med plats för mötande besökare samt gott om vändutrymme. Längs med stråket kan besökarna njuta av den vackra ravinen vid speciellt utformade utkiksplatser.

–Barnens Sofiero ska vara ett familjeparadis som inbjuder till lek, utmaningar och avkoppling för alla åldrar och familjer. En familj kan se ut på många olika sätt, en mor- eller farförälder med rullator eller ett syskon i rullstol. Det nya promenadstråket är tillgänglig för alla, säger Sandra Fäldt Persson, projektledare.

De senaste tre åren har barnfamiljerna varit i fokus på Sofiero. Resultatet är att fler barn och deras vuxna har hittat till slottsparken. Nu satsar Helsingborgs största besöksmål ytterligare på sina yngre besökare.

–Vi fortsätter att satsa på barnfamiljerna och uppmuntra till den fria leken, den är en del i ett livsviktigt lärande för barnen. På Sofiero erbjuder vi en trygg plats full av fantasifulla utmaningar, men även återhämtning och rekreation. Parken ska vara ett attraktivt besöksmål för alla åldrar och oavsett om man färdas med hjul eller kommer till fots.

Det tillgänglighetsanpassade gångstråket väntas stå klar våren 2023. I anslutning till lekplatsen byggs även en servicebyggnad med toaletter.

För mer information
Mikael Löfving, trädgårdschef, mobil: 0708-19 38 27, e-post: mikael.lofving@helsingborg.se
Sandra Fäldt Persson, projektledare, mobil: 0793-40 56 58, e-post: sandra.faldtpersson@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Mikael Löfving

Mikael Löfving

Trädgårdschef 0708-193827
Caroline Lundholm

Caroline Lundholm

Verksamhetschef +46 (0) 721-90 05 13

Relaterat innehåll