Gå direkt till innehåll
Möt våren på Sofiero

Pressmeddelande -

Möt våren på Sofiero

Årets första vårtecken är alltid lika välkomna. Den 8 april slår Sofiero upp portarna för en ny säsong som inleds med knubbiga knölar, narcisser i miniatyrformat och upplevelser för hela familjen.

Under fyra veckor i april och maj fylls parken av utställningar, aktiviteter och många vårtecknen i den vackra slottsträdgården.

  • I Vinhuset öppnar årets första utställning -Vårens miniatyrer- där de allra minsta narcisserna finns att beskåda. 25 olika sorters mini-narcisser har planterats i ett 50-tal återanvända krukor. De små lökväxterna får sällskap av andra vårliga blommor, som primulor och violer av olika slag. De blommande konstverken är placerade så att besökaren kommer nära blommornas detaljrikedom. Vårens miniatyrer vänder sig till både stor och liten, förutom att titta på alla blommor kan barnen leta efter små figurer som flyttat in bland krukor och fat. Läs en intervju om utställningen med Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt här>

  • I Rhododendronhuset ställer Kullafloristen ut ett stort påskägg klätt av vårens vackraste blomster. 

  • Vad vore våren utan floret? Även om det fortfarande är tidigt på säsongen så är parken full av vårblommor, penséer i olika nyanser, narcisser och snödroppar. Mycket snart börjar tulpanerna att titta fram.  Besökarna kan utforska nya områden och växter i slottsträdgården genom vårtipsrundan. Under påskveckan kan de yngsta besökarna gå en påskbingo-jakt. För den som är nyfiken på Sofiero och dess kungliga historia erbjuds flera guidade turer. 

  • Mellan 18-23 april kan besökarna uppleva parken på ett annorlunda sätt genom en gående meditation och yogastund, under ledning av Lotta van de Vaart, friskvårdsterapeut och yoga- och mindfulnessinstruktör. 

  • Lördagen 23 april arrangeras en växtloppis och sticklingsauktion.

    Läs mer om vårens program på Sofieros webbplats >

Vad: Möt våren på Sofiero
När:
8 april–1 maj
Var:
Våriga upptäckter, utställningar och aktiviteter i hela parken

För mer information
Anna Schibli, program- och utvecklingschef, anna.schibli@helsingborg.se, +46 (0) 768 55 97 74
Caroline Lundholm, verksamhetschef, caroline.lundholm@helsingborg.se, +46 (0) 721 90 05 13

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Kontakter

Caroline Lundholm

Caroline Lundholm

Verksamhetschef +46 (0) 721-90 05 13
Mikael Löfving

Mikael Löfving

Trädgårdschef 0708-193827
Anna Schibli

Anna Schibli

Program- och utvecklingschef +46 768 55 97 74

Relaterat innehåll