Gå direkt till innehåll
Höstljus på Sofiero pågår till 21 november. Foto: Mattias Berglund.
Höstljus på Sofiero pågår till 21 november. Foto: Mattias Berglund.

Pressmeddelande -

​Sofiero förlänger succén Höstljus

Höstljus på Sofiero har blivit en stor succé bland besökarna och det begränsade antalet biljetter sålde slut snabbt. För att ge fler chansen att uppleva Höstljus förlängs det till och med 21 november.

– Vi är otroligt glada för det positiva gensvaret vi har fått från besökarna, det har varit fullbokat varje kväll! Det är tydligt att det finns ett stort behov att göra något utomhus med familjen i dessa tider, så det var inget svårt beslut att förlänga Höstljus, säger Matthias Bong, projektledare.

I pandemins spår ställdes det årliga evenemanget Ljusstämning på Sofiero in. Istället satsade man på att förhöja upplevelsen i slottsparken under tre veckor med Höstljus. Den stora parken är vackert upplyst med spännande ljusinstallationer och besökarna kan gå en rogivande promenad, pausa med en kaffe eller varm choklad och njuta av en stunds avkoppling utomhus. I Sagoskogens förtrollande värld kan barnen ge sig ut på reflexjakt.

Höstljus blev mycket uppskattat av besökarna och det begränsade antalet biljetter sålde slut snabbt. Egentligen var sista dagen 15 november men nu är det klart att parken kommer att vara upplyst fram till lördag 21 november. 

– Vi kommer, precis som tidigare veckor, att förändra lite i ljusinstallationerna, så att det blir något nytt även för de som har besökt Höstljus tidigare, säger Matthias Bong.

VAD: Höstljus på Sofiero – en stämningsfull upplyst park i höstskrud. Det finns möjlighet att köpa varma och kalla drycker samt grillad korv ute i parken. Slottsbutiken och café Glasverandan har öppet dagligen. Restaurangen har öppet under begränsade tider.
NÄR: 25 oktober–21 november klockan 16–21
BILJETTER: Alla behöver boka sin biljett i förväg, även de som är under 18 år, har Sofieros årskort eller Kulturkortet, eftersom antalet besökare i parken är begränsat. Biljett går att boka på sofiero.se samt på Dunkers kulturhus, Helsingborgs stadsteater eller Helsingborgs Konserthus. Mer information på sofiero.se

Läs om hur Sofiero hanterar covid-19 här

För mer information:
Matthias Bong, projektledare, 0702-50 58 55, matthias.bong@helsingborg.se
Anna Schibli, programchef, 0768-55 97 74, anna.schibli@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier


Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Kontakter

Anna Schibli

Anna Schibli

Program- och utvecklingschef +46 768 55 97 74

Relaterat innehåll