Gå direkt till innehåll
Höstljus på Sofiero 30 oktober–13 november. Foto: Mattias Berglund.
Höstljus på Sofiero 30 oktober–13 november. Foto: Mattias Berglund.

Pressmeddelande -

Lysande upplevelser på Sofiero i höst

När mörkret sänker sig tänder Sofiero upp och bjuder in till två magiska veckor i parken. Med aktiviteter för hela familjen har Höstljus de senaste åren blivit en riktig favorit bland många besökare. 

Under två händelserika veckor kan man uppleva Sofiero på ett helt nytt sätt. Varje kväll mellan 30 oktober och 13 november öppnas grindarna till slottsparken som är stämningsfullt upplyst med vackra ljusinstallationer.

Geometriska former av alla slag är temat för årets spännande ljusinstallationer. I år står utomhusutställningen Skala 1:1 i centrum – de sju arkitektritade verken har på olika sätt ljussatts. Höstljus bjuder på aktiviteter för alla åldrar. För de yngre besökarna finns den nyrenoverade lekplatsen med en 180 meter lång äventyrsbana. Bistron Orangeriet, Café Glasverandan och Slottsrestaurangen håller öppet. Fler programpunkter avslöjas längre fram.

VAD: Höstljus
VAR
: Sofiero slott och slottsträdgård
NÄR
: 30 oktober–13 november klockan 16:30–21:00
BILJETTER
: Biljetterna säljs genom förköp på Sofieros webbplats sofiero.se. 

För mer information:
Elina Wiman, projektledare, elina.wiman@helsingborg.se, 0730-794 742

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Relaterat innehåll