Gå direkt till innehåll
 "Rödluvan" av arkitekterna Karlsson/Lauri är ett av verken som visas i Sofieros slottspark i sommar. Foto: Mads Frederik
"Rödluvan" av arkitekterna Karlsson/Lauri är ett av verken som visas i Sofieros slottspark i sommar. Foto: Mads Frederik

Pressmeddelande -

Unik utomhusutställning i slottsparken

"Skala 1:1 – unik arkitektur i symbios med Sofieros natur" är en samlingsutställning där sju arkitektkontor har skapat konceptuella verk i i slottsparken. Alla lyfter de tankar kring nutidens arkitektur, stadsutveckling, hållbarhet och innovation.

Fram till 13 november finns sju unika installationer på utvalda platser i slottsparken – verk som lever i symbios med Sofieros natur, växtlighet och grönska. 

– Arkitekterna fick bara en kort brief: skapa ett verk i symbios med Sofiero och dess omgivningar. Det här har gett oss sju väldigt olika och unika installationer som kompletterar trädgården på det mest extraordinära sätt. Konstinstallationerna är inspirerade av allt från en filosofisk tanke till ett material eller form, säger Jeanette Gostomski, projektledare på Sofiero och utställningens curator.

DE SJU VERKEN I PARKEN

Hemliga trädgårdar – Gunilla Svensson och Pernilla Norrman
Betraktelser vid vatten – White Arkitekter
Paviljong Reträtt– Krupinski/Krupinska
Atrium 126– Christian Wilke
Förändring är det enda konstanta – Horisont Arkitekter
Rödluvan – Karlsson/Lauri
Picnic or No Picnic – Elding Oscarson

Läs mer om dem på Sofieros webbplats>

Installationerna ändrar skepnad under säsongens gång och under "Höstljus" förstärks verken med spännande ljussättning.

Vår förhoppning är att besökarna ska stanna upp, reflektera över verken och återkomma flera gånger för att se hur de förändras under säsongens gång. Varje årstid kommer att ge dem en ny skepnad, säger Jeanette Gostomski.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Relaterat innehåll