Gå direkt till innehåll
Utställningen skala 1:1 i nytt ljus

Pressmeddelande -

Utställningen skala 1:1 i nytt ljus

Under årets Höstljus år står utomhusutställningen ”skala 1:1 – unik arkitektur i symbios med Sofieros natur” i centrum. De sju arkitektritade verken har på olika sätt ljussatts när Sofieros slottsträdgård bjuder in till en vackert upplyst park mellan 30 oktober och 13 november.

Geometriska former står i fokus under årets Höstljus på Sofiero. Utställningen "skala 1:1 – unik arkitektur i symbios med Sofieros natur" har inspirerat till årets tema. Det är också sista chansen att se de arkitektritade installationerna i ett helt nytt sken när det ljussätts under två veckor.

"skala 1:1" är en samlingsutställning där sju arkitektkontor har skapat konceptuella verk i slottsparken. Alla lyfter de tankar kring nutidens arkitektur, stadsutveckling, hållbarhet och innovation. Bakom installationerna står följande arkitektkontor: Karlsson/Lauri, White, Elding Oscarson, Krupinski/Krupinska, Gunilla Svensson/Pernilla Norrman, Horisont och Christian Wilke. Förutom de sju verken kommer fler upplysta geometriska installationer att finnas i parken under Höstljus.

Den 10 november erbjuds en guidad tur om utställningen. Den ingår i entrébiljetten men antalet platser är begränsat och bokas på Sofieros webbplats.

Läs mer om Höstljus här
Läs mer om "skala 1:1" här

Vad: Höstljus med utomhusutställningen ”skala 1:1” i centrum.
Var: Sofiero slott och slottsträdgård.
När: 30 oktober–13 november klockan 16:30–21:00.

Biljetterna säljs genom förköp på Sofieros webbplats sofiero.se

För mer information:
Elina Wiman, projektledare, elina.wiman@helsingborg.se, 0730-794 742

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Relaterat innehåll