Gå direkt till innehåll
Klassiska fordon från förr och nu visas i slottsparken

Nyhet -

Klassiska fordon från förr och nu visas i slottsparken

Den 12 juni förvandlas slottsparken till en unik utställning med klassiska fordon från förr och nu. Sofiero Classic bjuder på både flärd och inspiration kombinerat med uppvisningar, tävlingar och aktiviteter för hela familjen.

Efter några års pandemiuppehåll är Sofiero Classic tillbaka! I parken visas en utställning av klassiska motorfordon från förr och nu. Dagen bjuder på ett brett program som utöver veteranfordon består av tävlingar och olika aktiviteter för barn och vuxna. Årets Sofiero Classic tar extra höjd för fordonsdesign. Under dagen är flertalet fordon med och tävlar i olika kategorier. Framför slottet pågår ”Concours d’Elegance”, en tävling med ett begränsat antal exklusiva bilar. 

– Vi är otroligt glada åt att vi tillsammans med våra samarbetspartners lyckats sätta internationell prägel på juryn i "Concours d’Elegance" – en tävling för de riktigt fina fordonen, något som är helt unikt i Sverige, säger Matthias Bong, projektledare för Sofiero Classic. 

Den kungliga fotbollsplanen förvandlas till en samlingsplats där besökarna har möjlighet att prata med utställarna och titta närmare på alla fordon. I det intilliggande Dahliakvarteret visas gamla tävlingsmotorcyklar från början av 1900-talet. 

Program: 
10.00 Utställningen öppnar.
11.00 Se hur det gick till när man övade inför Kungens sommarvistelse på Sofiero. Helsingborgs Brandkårsmuseum berättar om brandkårsutryckning från förr vid slottstrappan.
11.30 Uppvisningskörning med presentation framför slottstrappan.
12.30 Uppvisningskörning med presentation framför slottstrappan.
13.30 Se hur det gick till när man övade inför Kungens sommarvistelse på Sofiero. Helsingborgs Brandkårsmuseum berättar om brandkårsutryckning från förr vid slottstrappan.
14.00 Oldtimer Reisen (Wikinger Histo Tour) från Tyskland kommer på besök med klassiska bilar. Uppvisningskörning och presentation på slottstrappan.
15.00 Prisutdelning på slottstrappan där vinnarna i de olika klasserna koras och prestigefyllda pokaler delas ut.
16.00 Utställningen stänger. Slottsparken är öppen till kl 18.00.

Upplev hela dagen:

  • Rösta på din favorit! People’s Choice stänger kl 14.00.
  • Åk veteranbrandbil med Helsingborgs Brandkårsmuseum. 50 kr för vuxna, gratis för barn.
  • Testa tramp- och lådbilar. Aktivitet för barn mellan 3-12 år. Gratis!

Entréavgift: 150 kronor, innehavare av Sofiero årskort och Kulturkort har fri entré, även barn går in gratis.

För mer information:
Matthias Bong, projektledare, 0702 50 58 55, matthias.bong@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll