Gå direkt till innehåll
Svindlande upplevelser på den nya lekplatsen

Nyhet -

Svindlande upplevelser på den nya lekplatsen

Det finns mycket för barnen att upptäcka på Sofiero. Nu har den helt nya lekplatsen öppnat med en äventyrsbana bland träden och helt nya lekattraktioner. 

Barnens Sofiero har fått en rejäl uppfräschning under våren. Lekplatsen har byggts om, bland annat med en ny rutschkana formad som en fyra meter hög gummistövel och bland trädtopparna finns den nya äventyrsbanan som är 180 meter lång. Läs mer om satsningen här>

BARNENS SOFIERO

För den äventyrlige
Bland trädtopparna finns den nya äventyrsbanan som är 180 meter lång. I vår står den första av två etapper klar. Den andra etappen beräknas stå klar 2023.

Spännande rutschkana

Den nya rutschkanan är formad som en fyra meter hög gummistövel. Dessutom finns det hängmattor som bjuder in till mysiga stunder.

Prinsbarnens lekstugor

Nere vid lekplatsen ligger barnens Sofiero som är öppet under högsäsong. Här kan man slå sig ner med en sagobok och njuta av en picknick. Prinsbarnens lekstugor, som deras far Gustav Adolf lät bygga år 1917, står kvar på samma plats.

Sagoskogen

År 2017 öppnade Prins Oscars Sagoskog intill lekplatsen. Det är en gåva som Helsingborgs stad skänkte prins Oscar, hertig av Skåne, i doppresent. Här bor små mystiska varelser som tisslar och tasslar i träden. På trädstolen kan man sätta dig ner och luta örat mot en trädstam och se om man kan höra dem. De talande träden är igång under högsäsongen. I sagoskogen finns även flera insektshotell och träskulpturer formade som insekter och annat som hör skogen till.

Nästa år utökas Barnens Sofiero med en tillgänglighetsanpassad hinderbana som ska ge alla, oavsett funktionsvariation, en rolig utmaning. Samtidigt byggs en helt ny servicebyggnad med toaletter i anslutning till området.

För mer information
Mikael Löfving, trädgårdschef
Mobil: 0708-19 38 27
E-post: mikael.lofving@helsingborg.se

Sandra Fäldt Persson, projektledare
Mobil: 0793-40 56 58
E-post: sandra.faldtpersson@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Mikael Löfving

Mikael Löfving

Trädgårdschef 0708-193827

Relaterat innehåll